Ιωάννης Ψαρομήλιγκος

psaromiligkosΟ Ιωάννης Ψαρομήλιγκος είναι Καθηγητής & Διευθυντής του Τομέα Διοικητικής Πληροφορικής & Επιστήμης των Αποφάσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από το 2018. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι το 2017 ήταν καθηγητής στον Τομέα Πληροφορικής και Ποσοτικών Μεθόδων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τ.Τ. Από το 1999 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν καθηγητής στον Τομέα Πληροφορικής του Γενικού Τμήματος Μαθηματικών του ΤΕΙ Πειραιά, στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος τα τελευταία 3 χρόνια (2010-2013) και Διευθυντής του Τομέα Πληροφορικής για 2 χρόνια (2008-2010).

Οι βασικές του σπουδές είναι από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πτυχίο μαθηματικού, 1984). Οι μεταπτυχιακές του σπουδές περιλαμβάνουν μεταπτυχιακό στην Πληροφορική & Επιχειρησιακή Έρευνα, Πανεπιστήμιο Αθηνών (2ετές MSc Πληροφορικής & Επιχειρησιακής Έρευνας, 1988) και Διδακτορικό από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (PhD στη Μηχανική Λογισμικού, 1992) με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Οι κύριες ερευνητικές του περιοχές είναι η Μηχανική Συστημάτων Ηλεκτρονικής Μάθησης, η αναλυτική εκπαιδευτικών δεδομένων, η αξιολόγηση στην Hλεκτρονική Mάθηση, ο Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός και Μοντελοποίηση, η Ανοικτή και από Απόσταση Εκπαίδευση, η Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού και ο Προγραμματισμός Πολυμέσων. Είναι υπεύθυνος της Πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Μάθησης Moodle του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (https://moodle.uniwa.gr).

Είναι συγγραφέας σε πάνω από 70 εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων. Είναι κριτής εργασιών σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και μέλος πολλών επιστημονικών επιτροπών. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 ευρωπαϊκά και εθνικά έργα.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών
Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων
Π.Μ.Σ. "ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΜΒΑ"
Π. Ράλλη και Θηβών 250, 12244, Αιγάλεω
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 698 742 0490

Vertical Banner Transparent 1
     

  

Back to top